Rólunk
HepaGo projektről ...

A programot szociális munkások indították el 2020-ban azzal a céllal, hogy az utcán elérjék azokat a fővárosi hajléktalan droghasználókat, akik előtt a járványidőszakban egyre kevesebb ajtó állt nyitva. A cél: segíteni őket abban, hogy túléljenek. Hozzájuthassanak alapvető higiéniai és ártalomcsökkentő eszközökhöz, HIV és hepatitis szűréshez és kezeléshez, tanácsadáshoz. A HepaGo munkatársai egy busz segítségével a főváros különböző pontjain is jelen vannak. Munkájukat főleg magánadományokból végzik.

120874921_763753037810866_8434460703641015482_n
Szakterületeink

Buszos program

A rendszeres kapcsolattartásnak és a segítésnek az a formája valósulhat meg a mobil programmal, hogy olyan eszközökhöz juttatjuk a klienseket Budapest területén, ami a COVID-19 és más betegségek, HIV és hepatitisz fertőzések megelőzését szolgálja.

SzűrésekA szakmai stáb képzett a tesztelés terén.  Évek óta végzik a kollégák  nyálból és ujjbegy vérből a HIV és hepatitisz szűréseket. 

 Kezelésbe juttatás


Ha a teszt alapján kiderül, hogy az illető fertőzött, és ellenanyagra pozitív, elindítjuk a kezelésbe. A kliens kezelését pedig végig követjük, segítjük, támogatjuk, ezáltal az új gyógyszerek rendszeres szedésével 3-4 hónap alatt vírus mentessé válhat a kliens.